Koji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 9:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kredit hrvatska

Krediti u Hrvatskoj – pregled ponude i uvjeta

Krediti su neizbježan dio financijskog života svakog pojedinca i poslovnog subjekta. U Hrvatskoj, kao i u većini drugih zemalja, postoji velika raznolikost kreditnih proizvoda koji su dostupni na tržištu. U ovom članku ćemo pregledati ponudu i uvjete kreditiranja u Hrvatskoj.

Kada govorimo o kreditima u Hrvatskoj, najčešće se misli na gotovinski kredit.

Ovaj kredit je namijenjen isključivo fizičkim osobama i najčešće se koristi za pokrivanje nepredviđenih troškova ili financiranje većih kupovina, poput automobila ili kućanskih aparata. Kamatne stope za ovaj kredit se kreću od 5 do 10 posto, a maksimalni iznos kredita ovisi o kreditnoj sposobnosti pojedinca.

Za one koji razmišljaju o kupovini nekretnine, tu su hipotekarni krediti. Ovi krediti su namijenjeni isključivo kupnji ili izgradnji nekretnine.

U Hrvatskoj, kamatne stope za hipotekarne kredite kreću se od 3 do 6 posto, a maksimalni iznos kredita ovisi o vrijednosti nekretnine.

Osim gotovinskih i hipotekarnih kredita, u Hrvatskoj postoje i krediti za refinanciranje postojećih kredita, krediti za kupnju automobila, te poslovni krediti namijenjeni poslovnim subjektima.

Prije nego što aplicirate za kredit, važno je provjeriti uvjete kreditiranja koje nudi svaka banka. Kreditni uvjeti se mogu razlikovati od banke do banke, a neke banke mogu imati strože uvjete od drugih. Također, važno je provjeriti kamatne stope, naknade i rokove otplate.

Kao i u većini drugih zemalja, krediti u Hrvatskoj su neizbježno povezani s kreditnom zaduženošću građana i poslovnih subjekata.

Prema statistikama Hrvatske narodne banke, kreditna zaduženost u Hrvatskoj je u porastu, a prema podacima za kraj 2019. godine iznosila je oko 128,5 milijardi kuna.

U zaključku, krediti u Hrvatskoj su dostupni različitim kategorijama građana i poslovnih subjekata, a uvjeti kreditiranja se razlikuju od banke do banke. Važno je temeljito provjeriti uvjete kreditiranja prije apliciranja za kredit kako bi se izbjegle nepotrebne naknade i troškovi.

Kako dobiti kredit u Hrvatskoj – savjeti i preporuke

Kako dobiti kredit u Hrvatskoj? Ovo je pitanje koje mnogi postavljaju kada su u potrazi za financijskim rješenjima. U ovom dijelu članka, dati ćemo savjete i preporuke kako dobiti kredit u Hrvatskoj.

Prije svega, radi se o tome da je kreditna sposobnost ključna za dobivanje kredita u Hrvatskoj. Kreditna sposobnost određena je vašim prihodima, zaduženjima i povijesti kreditiranja.

Banka će procijeniti vašu kreditnu sposobnost prije nego što odobri kredit. Stoga je važno da imate redovite prihode, nisku razinu dugova i dobru povijest kreditiranja.

Sljedeći korak je odabir banke i kreditnog proizvoda. Svaka banka ima svoje uvjete kreditiranja, kamatne stope i naknade.

Prije nego što se odlučite za određenu banku, provjerite uvjete kreditiranja i usporedite ponude različitih banaka.

Kada ste odabrali banku i kreditni proizvod, potrebno je pripremiti svu potrebnu dokumentaciju. Ova dokumentacija uključuje osobnu iskaznicu, potvrdu o prihodima, potvrdu o zaposlenju i druge dokumente ovisno o vrsti kredita za koji se aplicira.

Jednom kada ste pripremili svu dokumentaciju, trebate podnijeti zahtjev za kredit. Zahtjev se može podnijeti osobno u banci, online ili putem telefona.

Nakon što banke pregledaju vaš zahtjev, bit će obaviješteni da li su vam odobrili kredit ili ne.

Ako ste dobili odobrenje za kredit, slijedi potpisivanje ugovora o kreditu. Ovaj ugovor sadrži uvjete kreditiranja, kamatne stope, naknade i rok otplate kredita. Prije nego što potpišete ugovor, važno je pažljivo pročitati sve uvjete i pitati sve nedoumice koje imate.

U zaključku, dobivanje kredita u Hrvatskoj ovisi o vašoj kreditnoj sposobnosti, odabiru banke i kreditnog proizvoda, pripremi dokumentacije i podnošenju zahtjeva. Važno je provjeriti uvjete kreditiranja i pažljivo pročitati ugovor prije potpisivanja.

Kreditna zaduženost u Hrvatskoj – trendovi i statistike

Kreditna zaduženost u Hrvatskoj je u porastu posljednjih godina. Prema podacima Hrvatske narodne banke, krajem 2019. godine, kreditna zaduženost iznosila je oko 128,5 milijardi kuna. U ovom dijelu članka, analizirat ćemo trendove i statistike kreditne zaduženosti u Hrvatskoj.

Prema podacima Hrvatske narodne banke, najveći dio kreditne zaduženosti odnosi se na stanovništvo.

Krajem 2019. godine, stanovništvo u Hrvatskoj bilo je zaduženo za gotovo 102 milijarde kuna. Najveći dio tog iznosa odnosi se na stambene kredite, koji su činili gotovo 60 posto ukupne kreditne zaduženosti stanovništva.

Što se tiče kreditne zaduženosti poslovnog sektora, krajem 2019. godine iznosio je oko 26,5 milijardi kuna.

Najveći dio tog iznosa odnosi se na kredite koje su banke odobrile pravnim osobama.

Tijekom godina, kamatne stope kredita u Hrvatskoj zabilježile su znatan pad. Prema podacima Hrvatske narodne banke, krajem 2019. godine, prosječna kamatna stopa za stambene kredite iznosila je 3,6 posto, dok je prosječna kamatna stopa za nenamjenske kredite iznosila 8,4 posto.

Uz rast kreditne zaduženosti u Hrvatskoj, porastao je i broj nenaplativih kredita. Nenaplativi krediti su oni krediti koji nisu vraćeni u roku od 90 dana od dospjeća obroka.

Prema podacima Hrvatske narodne banke, krajem 2019. godine, postotak nenaplativih kredita iznosio je 5,2 posto.

Unatoč porastu kreditne zaduženosti, Hrvatska narodna banka nastoji održati stabilnost financijskog sustava u zemlji. Smanjenje kamatnih stopa i jačanje kreditne aktivnosti banaka su neke od mjera koje su poduzete kako bi se potaknuo rast gospodarstva u Hrvatskoj.

U zaključku, kreditna zaduženost u Hrvatskoj je u porastu, a najveći dio kreditne zaduženosti odnosi se na stanovništvo. Kamatne stope kredita su u padu, no porastao je i broj nenaplativih kredita. Svakako je važno pratiti trendove i statistike kreditne zaduženosti kako bi se održala stabilnost financijskog sustava u Hrvatskoj.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.8 / 5 (230 ocjena)

Home » Kredit hrvatska