Koji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 17:18
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Pozajmica

Vrste pozajmica i njihove karakteristike

Pozajmica je novčana transakcija kojom se jedna osoba ili institucija obvezuje posuditi novac drugoj osobi ili instituciji uz određenu kamatnu stopu i rok vraćanja. Postoje različite vrste pozajmica koje se razlikuju po kamatnim stopama, rokovima vraćanja i uvjetima posudbe.

Jedna od čestih opcija za financiranje je kredit u gotovini. To je kredit koji se koristi za plaćanje neplaniranih troškova ili za financiranje određenih investicija.

Gotovinski krediti obično imaju fiksnu kamatnu stopu i rok vraćanja od nekoliko godina.

Druga vrsta pozajmice je kreditna kartica. To je financijski instrument koji omogućuje korisniku da kupuje robu i usluge na kredit. Kamatne stope na kreditnim karticama su obično vrlo visoke, a kamate se obračunavaju nakon što se rok plaćanja istekne.

Treća vrsta pozajmice su student krediti.

To su krediti namijenjeni studentima koji imaju financijskih problema pri plaćanju školarine i drugih troškova studija. Student krediti obično imaju niže kamatne stope i rokove vraćanja koji su prilagođeni studentima.

Četvrta vrsta pozajmice su zajmovi za nekretnine. To su krediti koji se koriste za kupnju ili izgradnju nekretnina.

Kamatne stope na ovu vrstu pozajmice obično su niže od kamatnih stopa na gotovinskim kreditima, ali rokovi vraćanja su obično duži.

Bez obzira na vrstu pozajmice koju tražite, prije nego što se odlučite za posudbu novca, važno je pažljivo pročitati uvjete posudbe. Također, uvijek razmislite o svojoj financijskoj situaciji i procijenite možete li si priuštiti vraćanje kredita u roku. Ako niste sigurni, potražite savjet od financijskog stručnjaka.

Kako dobiti povoljnu pozajmicu?

Kada tražite pozajmicu, važno je pronaći povoljnu ponudu kako biste izbjegli previsoke kamatne stope i neugodna iznenađenja. Evo nekoliko savjeta kako dobiti povoljnu pozajmicu:

1. Provjerite kamatne stope – prije nego što se odlučite za određenu pozajmicu, provjerite kamatne stope koje nude različite banke ili institucije.

Uvijek potražite najnižu moguću kamatnu stopu kako biste smanjili troškove posudbe.

2. Usporedite uvjete posudbe – osim kamatnih stopa, uvjeti posudbe također su važni. Provjerite jesu li rokovi vraćanja i naknade prihvatljivi za vas. Usporedite uvjete posudbe različitih ponuda kako biste pronašli najbolju opciju.

3.

Pokušajte pregovarati – ako ste već klijent određene banke ili institucije, pokušajte pregovarati o kamatnoj stopi ili uvjetima posudbe. Ako imate dobru kreditnu povijest i stabilan izvor prihoda, možda ćete moći pregovarati bolje uvjete.

4. Razmislite o zajmu s jamcem – ako imate lošu kreditnu povijest, razmislite o zajmu s jamcem.

U ovom slučaju, osoba koja se jamči za vas mora imati dobru kreditnu povijest i prihod kako bi se osigurala da će zajam biti vraćen u roku.

5. Obratite se financijskom savjetniku – ako niste sigurni koje su opcije najbolje za vas, obratite se financijskom savjetniku. Oni će vam moći dati savjet o tome koji su uvjeti posudbe prihvatljivi za vašu financijsku situaciju.

Kada tražite povoljnu pozajmicu, važno je biti strpljiv i pažljivo istražiti sve opcije. Nikada nemojte uzimati pozajmicu bez temeljitog razmatranja i procjene svoje financijske situacije.

Što učiniti ako ne možete vratiti pozajmicu na vrijeme?

Ako niste u mogućnosti vratiti pozajmicu na vrijeme, to može dovesti do financijskih problema. Međutim, postoje neke stvari koje možete učiniti ako niste u stanju vratiti pozajmicu na vrijeme:

1. Kontaktirajte vjerovnika – ako znate da nećete moći vratiti pozajmicu na vrijeme, kontaktirajte vjerovnika što je prije moguće.

Objasnite svoju situaciju i zatražite produženje roka za vraćanje pozajmice ili dogovor o plaćanju u ratama.

2. Razmislite o refinanciranju – ako imate više pozajmica i teško vam je pratiti plaćanja, razmislite o refinanciranju. Refinanciranje znači da ćete uzeti novu pozajmicu s nižom kamatnom stopom i rokovima plaćanja koji su prilagođeni vašoj financijskoj situaciji.

3.

Razmislite o kreditnom sporazumu – ako ne možete platiti svoju pozajmicu, razmislite o kreditnom sporazumu. Kreditni sporazum je sporazum između vas i vjerovnika o planu vraćanja pozajmice u skladu s vašim financijskim mogućnostima.

4. Potražite pomoć financijskog savjetnika – ako vam je teško upravljati svojim financijama, potražite pomoć financijskog savjetnika.

Oni će vam moći pružiti savjet o tome kako upravljati svojim novcem i kako se nositi s dugovima.

5. Izvucite pouku iz situacije – ako se nađete u financijskim problemima zbog pozajmica, izvucite pouku iz situacije i naučite kako bolje upravljati svojim novcem u budućnosti. Koristite budžet kako biste pratili svoje troškove i izbjegli prekomjerno zaduživanje.

U konačnici, važno je biti otvoren i iskren s vjerovnikom kada se suočite s problemima vraćanja pozajmice. Ako se pravovremeno obratite vjerovniku i potražite pomoć, možete izbjeći daljnje probleme i dugotrajne financijske posljedice.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Kredit brzi

Kredit brzi

Kredit brzi Vrijeme je najdragocjenija valuta pa ne čudi što ga svi tako pomno čuvaju. Zbog užurbanog načina života pomno biramo kako ćemo i na koga ćemo trošiti svoje slobodno vrijeme. Ono s čime se svi slažu jest da ga nitko ne želi provesti u dugim...

         
Ocjena: 4.8 / 5 (232 ocjena)

Home » Pozajmica