Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:10
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Zajmovi

Zašto zajam novca

Iako se posljednjih nekoliko mjeseci vidi određeni pomaku u gospodarstvu Hrvatske, on ipak nije dovoljno velik da bi ga građani osjetili. Naime, procjenjuje se da u Hrvatskoj više od 328 tisuća građana imalo blokirane račune, a ukupni dug iznosi više od 6 milijarde eura. Prema podacima Financijske agencije u blokadi je i 28 tisuća poslovnih subjekata zbog duga u visini od 2 milijarde eura. Ne čudi stoga činjenica da sve veći broj građana traži određenu financijsku pomoć u obliku kredita, pozajmica i zajma novca.

Što zajam novca razlikuje od kredita?

Iako na prvu zvuči kao da se radi o istoj stvari, kredit i zajam novca nisu ista stvar. Kredit označava određeni novčani iznos koji financijska institucija daje tražitelju kredita na korištenje, a sve to pod određenim uvjetima. To podrazumijeva da korisnik kredit vraća u dogovorenom roku i pritom plaća određenu kamatnu stopu na korištenje financijskih sredstava.
Za razliku od kredita zajam novca se smatra onim dobrom koje se daje ili uzima, a sve to uz obvezu da bude vraćeno. Zajam novca podrazumijeva posudbu novca ili bilo koju drugu vrstu dobara, dok je kod kredita u pitanju isključivo novac.
Osim toga, postoji i razlika u pružateljima tih mogućnosti. Naime, brzi kredit mogu datu samo banke ili druge financijske institucije, dok zajam novca izdaju osim banaka i financijskih institucija, pravne i fizičke osobe. To na primjer može biti vlasnik poduzeća u kojem radite ili direktno tvrtka za koju radite. No u tom slučaju postoje zakonodavne norma koje treba zadovoljiti kod posuđivanja novca i poštivati minimalnu kamatnu stopu.

Kod koga uzeti zajam novca?

Zajam novca može se uzeti i kod banka i kod kreditnih kuća, razlika jest samo u razini provjere financijskog stanja koje provode. Banke su puno rigoroznije i provjeravaju kreditnu sposobnost klijenta pa pritom u obzir uzimaju plaću, vrstu zaposlenja i bilo kakva dugovanja što ljudima koji su zaposleni na određeno vrijeme ili kojim slučajem sudužnik ili jamac, smanjuje mogućnosti za dobivanje zajma i najpovoljnije pozajmice novca.
Kreditne kuće ne oslanjaju se na provjeru kreditne sposobnosti niti na izvješća HROK-a i crne liste neplatiša. Najvažnije im je samo da potencijalni korisnik zajma novca ima redovita primanja i uredno podmiruje svoja dugovanja. Procedura je puno jednostavnija nego kod banaka, no ono u čemu se obje strane slažu jest da račun ne smije biti u blokadi niti zaštićen.

Najpopularnije vrste zajmova novca

Najtraženija i najpopularnija rješenje kad su u pitanju financijski problemi jesu ona koja brzo i jednostavno rješavaju problem. Među njima su brzi zajam novca i online zajam novca. Kratkoročni nenamjenski brzi zajam novca izdaje se u malim iznosima i na kratak rok otplate. Najčešće je u pitanju u pitanju nekoliko mjeseci pa sve do roka otplate do godine dana.
Online zajam novca ili internet zajam novca može se zatražiti samo online putem. Glavna prednost ove vrste zajma novca jest brzina odobrenja. Zahtjev se obrađuje u istom danu u kojem je predan, a isplata se vrši tijekom istog ili narednog dana. Čitav proces dobivanja zajma možete riješiti iz udobnosti svoga doma bez odlaska u poslovnicu. Češći je kod kreditnih kuća koja posluju isključivo preko interneta, dok kod većine banaka još dio papirologije treba riješiti u poslovnici. Rok otplate je većinom od 15 do 30 dana, što znači da klijent može otplatiti zajam novca iz sljedeće plaće ili mirovine.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Oglasnik krediti

Oglasnik krediti

Donedavno je potraga za kreditima zahtijevala puno vremena i strpljenja. Sada oglasnika kredita omogućuje brzu i lako pretragu raznovrsnih načina kreditiranja. Svatko može naći nešto što mu odgovara, ali pritom treba biti samokritičan. Naime, da biste...

Brzi krediti com

Brzi krediti com

Online bankarstvo promijenilo je način na koji gledamo kreditiranje. Trećina Hrvata aktivno se njime koristi, dok je u Europskoj uniji taj broj znatno veći. No to ne znači da građani Lijepe naše ne idu u dobro smjeru, dapače sve se više okreću online...

Zajam

Zajam

Brzi zajam, zajam s isplatom novca u 15 minuta, zajam bez jamaca… - sve ove fraze bombardiraju nas na svakom koraku. Letci o brzoj posudbi novca nalaze se na svakoj tramvajskoj stanici, u svakom poštanskom sandučiću, rasvjetnim stupovima… U internetskim...

         
Ocjena: 4.5 / 5 (523 ocjena)

Home » Zajmovi