Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:20
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Posudba novca bez ugovora

Posudba novca bez ugovora

Posudba novca bez ugovora zvuči jako primamljivo. Oglasnici, internet pa čak i rasvjetni stupovi po kvartovima puni su oglasa u kojima se nudi slična opcija. Takvi kanali mogu biti nesigurni i neprovjereni, a to kod uzimanja zajmova i kredita može biti jako opasno. Potrebno je provjeriti uvjete pod kojima se novac posuđujete, ali i sam izvor od kojeg se posuđujete. Takva rješenja u kojima nema ugovora, papira i dokumentacije najčešće za sobom povlače i isplatu novca s nesigurnih računa ili čak fizičkim putem čime se gubi bilo kakav pisani trag da je novac ikad posuđen.

Koje sve zamke skriva posudba novca bez ugovora?

Banke ne nude posudbu novca bez ugovora već od svojih klijenata zahtijevaju formalni ugovor bilo da su u pitanju zajmovi, krediti ili pozajmice. Time se osiguravaju u slučaju da korisnik kredita ne poštuje uvjete koje je potpisao u ugovoru. Ako pak takav ugovor ne postoji, bilo koja od strana, bilo da je u pitanju zajmodavac ili zajmoprimac, može uvjete posuđivanja novca tumačiti po vlastitom nahođenju. To znači da se može promijeniti sve, od roka otplate, glavnice pa čak i kamatnih stopa. A to je ono što je jedna od loših strana ovog načina posuđivanja novca.

Bolja opcija od neprovjerenih financijskih ustanova su poneki internet krediti, te banke i druge kreditne ustanove koje imaju odobrenje Hrvatske narodne banke jer nude sigurniji način posuđivanja novca. Banke provjeravaju kreditnu sposobnost klijenata na temelju njihovih primanja, ušteđevine i vrste zaposlenja. Na osnovu toga klijent s bankom dogovara uvjete kreditiranja, načine i rokove otplate te kamatne stope po kojoj se vraća posuđena svota novca.

Ugovorena novčana sredstva prebacuju se isključivo na tekući račun osobe koja je predala zahtjev za kreditom. Time se smanjuje mogućnost za malverzacije raznog tipa kao što je posudba novca bez ugovora, a korisnik kredita ili zajma je unaprijed upoznat s time što se od njega očekuje, od roka otplate, kamatne stope i da način vraćanja posuđenog novca.

U ugovoru trebaju jasno biti istaknuti svi uvjeti za posudbu novca

U ugovoru s kojim se trebaju usuglasiti obje strane trebaju biti istaknuti iznos kredit, kamatna stopa, vrsta kamatne stope i razdoblje tijekom kojeg posuđeni iznos treba vratiti. Pisani trag omogućava transparentno poslovanje za obje strane i pomaže u rješavanju mogućih žalbi i sudskih sporova.

Posudba novca bez ugovora ne ostavlja trag

Najveći rizik predstavlja posudba novca bez ugovora jer nema nikakvog pisanog traga, pa onaj tko posudi novac može reći da nikad novac nije posudio ili pak druga strana, zajmoprimac može reći kako isti taj novac nikad nije ni dobio. Svakako treba paziti da postoji pisani trag za posudbu. To je dokaz da ste posudili dogovorenu svotu novac.

Ugovor štiti korisnika kredita ili zajma

Najbolje je na posuđivati novac bez pisanog dokaza. Neke kreditne institucije ne posluju tako, ali valja imati na umu da ugovor štititi korisnika kredita ili zajma. Ne treba pozajmljivati novac dok niste postavili jasne uvjete. Ugovor se preporučuje prije potpisivanja dobro pročitati i zatražiti pravni savjet ili savjet financijskog stručnjak ako nije sve jasno. Sitna slova nerijetko kriju zamke pa se treba na vrijeme osigurati od nepotrebnih penala.

Pročitajte više o kreditima na našem Blogu!

Zajam

Zajam

Brzi zajam, zajam s isplatom novca u 15 minuta, zajam bez jamaca… - sve ove fraze bombardiraju nas na svakom koraku. Letci o brzoj posudbi novca nalaze se na svakoj tramvajskoj stanici, u svakom poštanskom sandučiću, rasvjetnim stupovima… U internetskim...

Brzi zajmovi online

Brzi zajmovi online

Ako nešto nije na internetu, kao da se nije ni dogodilo - ova rečenica je suma sumarum današnjeg načina života. Internet je doslovno ušao u sve njegove pore i postalo nam je sasvim uobičajeno da sve možemo obaviti online. Donedavno nismo mogli zamisliti...

Brzi zajam novca

Brzi zajam novca

Brzi zajam novca u svega 15 minuta! Ako trebate brzi zajam novca a nemate vremena za gubljenje i ne stignete prikupiti svu papirologiju koju banke traže od potencijalnih klijenata (ili pak ne ispunjavate neki od uvjeta banaka), ne morate brinuti jer...

         
Ocjena: 4.6 / 5 (608 ocjena)

Home » Posudba novca bez ugovora